0

Hoe maak je
Geweldige Fietsfoto's

Verhoog je fietsverhuur met spectaculaire fotografie

Verhoog je fietsverhuur met spectaculaire fotografie

Foto's zijn het eerste wat een potentiële Rider ziet. Fietsen met betere foto's bereiken meer Riders en krijgen meer boekingen - dus neem de tijd om ze te laten schitteren! Trek de aandacht van de Rider, benadruk wat geweldig is, en stel de juiste verwachtingen. In deze gids geven we je een aantal tips om de fotografie voor jouw fietsverhuur te verbeteren door goed gebruik te maken van licht, de omgeving te bepalen, perspectieven te gebruiken en te weten wat je fotografeert!
Natuurlijk licht is je beste vriend

Natuurlijk licht is je beste vriend

 • Natuurlijk licht ziet er altijd het beste uit, dus maak je fietsfoto's overdag, en buiten. Vroeg in de ochtend of laat in de middag geeft vaak het beste resultaat.
 • Probeer direct zonlicht op je foto's te vermijden. Dit kan de rest van de foto er erg donker uit laten zien, of ongewenste lichteffecten geven die de aandacht wegnemen van de fiets.
 • Als je de foto toch binnenshuis moet maken, probeer dan het licht van de ramen te gebruiken en doe alle lichten binnen aan. Het gebruik van een cameraflitser is niet aan te raden.
Bereid de scène voor

Bereid de scène voor

 • Houd je achtergrond zo eenvoudig mogelijk, zonder afleidingen in beeld. Een effen muur werkt goed, vooral met een lichte kleur. Kijk door het scherm van je camera om te zien hoe de foto eruit komt te zien, en ruim zichtbare rommel zo veel mogelijk op voordat je de foto neemt.
 • Plaats de fiets weg van de achtergrond, ten minste 1 meter. Dit zal helpen om een contrast te creëren met de fiets en zal de foto's er professioneler uit laten zien.
 • Een schone fiets betekent schone foto's. Probeer je fiets er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien. Kleine moeites kunnen een groot verschil maken, zoals wat modder afvegen, de pedalen in lijn met het frame plaatsen, en je stuur recht zetten.
Perspectief

Perspectief

 • Toon verschillende hoeken van de fiets, om jouw potentiële Riders een goed idee te geven van wat ze huren.
 • Neem de foto's in liggend formaat: verticale foto's zullen de fiets niet goed laten zien.
 • Neem de hoofdfoto altijd vanuit een hoek die evenwijdig is aan de fiets.
 • Geef ruimte rond de randen van de fiets. Je kunt lijnen in je achtergrond gebruiken om er zeker van te zijn dat je een rechte foto neemt.
 • Resolutie is belangrijk: neem foto's die minimaal 1500 x 1000 pixels zijn. Bij twijfel is een grotere foto beter.
Wat te fotograferen

Wat te fotograferen

 • Begin met één duidelijke foto, meestal van de rechterkant van de fiets. Dit zal de eerste foto zijn die jouw Riders te zien krijgen, dus het moet een duidelijke en professionele indruk geven van de fiets die jij aanbiedt.
 • Voor de overige 5 foto's: laat zien wat er speciaal is. Het is niet nodig dat de hele fiets op alle foto's te zien is, fotografeer liever wat details van wat volgens jou deze fiets speciaal maakt. Laat foto's de boodschap overbrengen.
Bad example picture Gebruik geen drukke achtergrondGood example picture Zoek een neutrale achtergrond om foto's van jouw fiets te maken

Jouw fietsadvertentie zal er ongeveer zo uitzien!

Bike listing

Upload je eerste fiets

Ben je tevreden met de foto's die je hebt genomen en klaar om jouw fiets te verhuren? Start dan met de verhuur en laat jouw fiets voor je werken! 
Hebben we hier niet al je vragen beantwoord? Neem gerust contact op met ons support team via contact@listnride.com. We helpen je graag verder.